0548 681287

Private Lease

AutoFirst Private Lease;  Geen Gedoe, Goed Geregeld!

Vele klanten zijn u al voorgegaan en rijden momenteel voor een vast bedrag per maand in een prachtige nieuwe bolide!

Kies via calculator uw favoriete auto en maak hem persoonlijk met leuke opties!

Klik op de bestelknop, dan staat uw nieuwe auto binnenkort bij u voor de deur.

 

Calculator  

 

Veelgestelde Vragen

 

Contact/Hoe kan ik jullie bereiken?

Wij zijn op verschillende manieren te bereiken.

Wat is Private Lease?

Met AutoFirst Private Lease rijd je een splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag regelt AutoFirst Private Lease alles! Dit betekent een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Ook de verzekering is volledig geregeld door AutoFirst Private Lease. Je hoeft alleen nog maar zelf te tanken! Je kan kiezen voor een bepaald aantal kilometers per jaar en de looptijd van je contract.

Het maandbedrag is inclusief praktisch alle kosten die bij een auto komen kijken zoals:

 • Afschrijving
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • Banden
 • Verzekering
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer standaard na 72 uur

Kopen of Leasen?

We zetten het even op een rijtje, AutoFirst Private Lease vs het kopen van een auto.

Ben je als particulier op zoek naar een nieuwe auto? De keuze tussen kopen of Privé lease maak je op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het belangrijk om te weten wat een auto precies kost. Dit klinkt logisch, maar uit onderzoek blijkt dat meer dan 85% van de autobezitters geen idee heeft wat hun auto eigenlijk kost per jaar.

Bereken jouw huidige autokosten

Voor een goed inzicht in de verschillende autokosten is het slim om zelf een berekening te maken. De goedkoopste auto in aanschaf is namelijk niet automatisch de goedkoopste auto. Zodra je een auto hebt aangeschaft krijg je te maken met onder andere afschrijving, verbruik en onderhoud. Ook de verkoop van je auto kost je geld en al deze factoren zijn van invloed op de maandelijkse kosten van jouw auto.

De autokosten bereken je door rekening te houden met:

 • Afschrijving (aanschafwaarde verminderd met de geschatte verkoopwaarde)
 • Wegenbelasting
 • Verzekering
 • Reparatie, onderhoud en bandenvervanging
 • Pechhulp
 • Financieringskosten
 • Onvoorziene uitgaven

Ga uit van de kosten op jaarbasis en deel deze door 12. Je hebt nu de autokosten per maand berekend en deze kun je vergelijken met onze Privé lease tarieven.

Brandstofkosten

Brandstofkosten zijn bewust buiten beschouwing gelaten, omdat dit bedrag niet is inbegrepen bij het maandbedrag dat je betaalt bij Privé Lease. Toch is het goed om de brandstofkosten wel in je keuze mee te nemen. Met Privé Lease rijd je immers in een nieuwe auto die zuiniger is dan een auto van vijf jaar of ouder. Daardoor betaal je minder kosten voor brandstof en levert dat jou uiteindelijk een besparing op.

Worden alle auto’s aangeboden voor privé Lease?

Bij AutoFirst Private Lease zijn (bijna) alle auto’s te verkrijgen in Privé lease. Naast het standaard aanbod op onze website kun je een op maat gemaakte Privé lease offerte opvragen. Een op maat gemaakte Privé lease offerte kun je op de volgende manier aanvragen:

 1. Surf naar www.autofirst-nederland.nl/private-lease
 2. Doorloop het offerteproces voor een lease-offerte voor de auto van je wensen of neem direct contact op met van onze medewerkers via Whatsapp (ma t/m vrijdag tussen 8:00 en 18:00) of plan een terugbelafspraak in. Je kunt ook mailen naar privatelease@autofirst-nederland.nl

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Jouw auto verkopen via AutoFirst Private Lease, dat kan. Wij zijn onderdeel van Stichting AutoFirst Nederland met daarin veel aangesloten Autofirst garages in Nederland. Hierdoor kunnen wij een passend voorstel voor je doen om jouw auto bij ons in te ruilen in samenspraak met onze dealers.

Kan ik nog iets toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

Wil je contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer na 24 uur.

Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties zijn sowieso niet mogelijk, voor overige zaken kun je het beste contact met ons opnemen.

Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

Als je incidenteel meer kilometers rijdt, dan is het doorgaans voordeliger om de meer kilometers af te rekenen in plaats van het contract aan te passen. Wanneer je structureel meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kun je tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen. Je ontvangt van ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere jaarkilometrage.

 • Het verlagen van het jaarkilometrage is niet mogelijk.

Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

Dat vinden we jammer. Wij streven naar 100% klanttevredenheid maar helaas kan het soms mis gaan. Graag nodigen wij je uit om op de onderstaande button te klikken om jouw klacht melden. Zodra je de klacht is ontvangen gaan we er direct mee aan de slag. Hoe wij klachten oppakken en behandelen vind je terug in onze klachtenprocedure.

Privé lease is steeds meer in opkomst.

Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid tot Privé lease.

Maar wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen Privé Lease

 • Een vast maandbedrag waar alles in zit, dus geen hogere of onverwachte kosten als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden. Alleen de brandstof betaal je nog zelf. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent
 • Zonder spaargeld in een nieuwe auto rijden. Je hebt alleen een vast inkomen nodig. Ook ben je niet in één keer een groot bedrag kwijt
 • Na afloop van de leaseperiode kan je de auto gewoon weer inleveren bij AutoFirst Private Lease. Dus geen gedoe met inruilwaarde en verkopen

Nadelen Privé Lease

 • Je gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren die je niet zomaar kunt beëindigen, zelfs niet bij ontslag. Als je het contract toch voortijdig wilt beëindigen, moet er een afkoopsom betaald worden. De hoogte van de afkoopsom verschilt per contract, maar de wijze van berekenen staat beschreven in de algemene voorwaarden
 • Je moet van te voren bepalen hoeveel kilometers je per jaar verwacht te gaan rijden. Als je over het afgesproken aantal kilometers per jaar heen gaat, betaal je per kilometer de meerkilometerprijs

Vast maandbedrag

Privé lease is een andere manier van een auto ter beschikking hebben. Het houdt in dat je als particulier tegen een vast maandbedrag een nieuwe auto kan rijden zonder dat deze van jou is. De periode kan je zelf bepalen, maar kan variëren tussen de 12 en 60 maanden. Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals:

 • Wegenbelasting
 • Kosten van reparatie en regulier onderhoud van het voertuig
 • Premie voor WA-verzekering en dekking van cascoschade
 • Pechhulp onderweg
 • Kosten van vervangend vervoer in Nederland

Geen fiscale bijtelling

Als particulier heb je geen fiscale bijtelling zoals dat bij zakelijke operationele lease wel het geval is.

 

Bestellen & Aflevering

 

Mag ik zelf de leverende dealer bepalen?

Dat is helaas niet mogelijk. Onze scherpe tarieven kunnen wij aanbieden door inkoopafspraken te maken en zelf de leverende dealer te selecteren. Wij houden daarbij altijd zoveel mogelijk rekening met jouw woonplaats.

Kan ik nog andere opties en/of accessoires toevoegen?

Dat is afhankelijk van de auto die je wilt gaan leasen. Bij een aantal actie-auto’s is dit niet mogelijk. Bij nieuw te bestellen auto’s is dit vaak wel een mogelijkheid. Neem hiervoor contact op met één van de adviseurs via privatelease@autofirst-nederland.nl

Hoe bepaal ik mijn kilometrage?

Dat kan je het beste bepalen door te kijken hoeveel je de afgelopen jaren hebt gereden. Houd bij het bepalen van je kilometrage rekening met:

 • Woon- werkverkeer
 • Zomer -en/of wintervakanties
 • Familiebezoeken en sport
 • Zakelijke ritten

Hoe kan ik een offerte opvragen?

Wens je een offert aan te vragen voor een nieuwe auto die je op onze hebt site gezien, dan kan dat direct via het configuratie model. Staat er geen auto op die je aanspreek, dan kun je een algemene offerte aanvragen voor een auto waar je naar opzoek bent.

Ga naar onze webpagina voor het meest actuele aanbod voor nieuwe- of jong gebruikte auto’s of neem hiervoor contact op met één van onze adviseurs via privatelease@autofirst-nederland.nl.

Is de auto na het online bestellen definitief besteld?

Nee nog niet, nadat de bestelling is geplaatst ontvang je per e-mail een bevestiging met daarin de vervolgstappen. Hierin staat aangegeven welke gegevens we van je nodig hebben voor de financiële acceptatie en waar je deze gegevens kunt aanleveren. Nadat je deze gegevens bij ons hebt aangeleverd ontvang je binnen 2 werkdagen de uitslag. Er zijn drie mogelijkheden:

 1. Acceptatie zonder aanvullende voorwaarden
 2. Acceptatie met aanvullende voorwaarden (bijvoorbeeld een borgstelling)
 3. Afwijzing (als blijkt dat het aangaan van deze financiële verplichting onverantwoorde risico’s voor je meebrengt)

Als deze positief is afgerond ontvang je het leasecontract. Zodra het contract getekend bij ons binnen is, kan de auto definitief besteld worden.

Binnen 14 dagen nadat de leasemaatschappij het door u ondertekende leasecontract heeft ontvangen, kunt u de overeenkomst zonder kosten ontbinden. Dit kunt u doen door het herroepingsformulier – dat u van uw leasemaatschappij ontving bij het aangaan van de leaseovereenkomst – in te vullen en binnen de termijn van 14 dagen aan de leasemaatschappij te verzenden. In plaats van het herroepingsformulier kunt u ook een andere verklaring gebruiken, waarin u duidelijk vermeldt dat u de leaseovereenkomst ontbindt.

Wanneer wordt mijn auto afgeleverd?

We houden je op de hoogte over de te verwachten leverdatum. Dit kan enige dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Waar wordt de auto afgeleverd?

De auto wordt afgeleverd bij de dealer waar de auto besteld is. We kunnen de auto ook op een door jou aan te geven locatie in Nederland afleveren. Hiervoor brengen we €65,00 inclusief BTW in rekening.

Kan mijn auto ook op een zelf gekozen locatie worden afgeleverd?

Ja, dat kan. Je kan je kiezen voor de afleverservice. Geef dit wel tijdig bij ons aan, zodat wij alles voor je kunnen plannen. De kosten voor de aflevering zijn €65,00. De auto wordt dan op een door jou aan te geven locatie in Nederland afgeleverd, met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen.

 

Financiële toetsing en acceptatie

 

Geldt er een leeftijdsgrens voor Privé Lease?

De minimum leeftijd is 18 jaar. AutoFirst Private Lease hanteert geen maximale leeftijd.

Waarom word ik financieel getoetst?

Wij vinden het erg belangrijk dat de overeenkomst tussen jou en AutoFirst Private Lease verantwoord is voor beide partijen. Wij voeren daarom een financiële toetsing uit, die erop gericht is om de risico’s op betalingsproblemen te beperken en waarbij de draagkrachtnormen zoals voorgeschreven door het Keurmerk Private Lease worden gehanteerd.

Wat is een draagkrachtnorm?

De draagkrachtnorm is het bedrag dat de consument te allen tijde voor levensonderhoud beschikbaar moet hebben. Afhankelijk van jouw gezinssituatie (Alleenstaand – Alleenstaand met kinderen – Gehuwd/Samenwonend – Gehuwd/Samenwonend met kinderen) wordt allereerst vastgesteld wat jouw minimale basisnorm is. Aan de hand van deze basisnorm en de hoogte van het (totaal) netto inkomen wordt vervolgens bepaald wat jouw draagkrachtnorm is.

Hoe wordt de uiteindelijke draagkracht bepaald?

Naast de draagkrachtnorm worden jouw woonlasten en bepaalde andere vaste lasten, voor zover van toepassing, meegewogen. Dit zijn alimentatie, kosten kinderopvang, overige bijzondere vaste lasten en de lopende financieringslasten. Zo wordt dus bijvoorbeeld ook jouw kredietruimte op een betaalrekening of creditcard meegenomen. Door op het (totaal) netto inkomen bovenstaande lasten en de draagkrachtnorm in mindering te brengen, wordt bepaald wat jouw financiële ruimte is om aanvullende verplichtingen aan te gaan. In dit geval dus de maandelijkse leaseverplichting. Hieronder staat een overzicht van alle gegevens die wij nodig hebben om te bepalen of aan de draagkracht vereisten voldaan wordt.

Welke gegevens heeft AutoFirst Private Lease nodig voor de toetsing?

Voor een snelle afhandeling van de acceptatie, vragen wij jou om het volgende aan te leveren:

 • Kopie van je rijbewijs/ID bewijs
 • Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier Privé Lease
 • Bewijs van woonlasten
 • Recente inkomensgegevens: op het aanvraagformulier staat precies vermeld welke stukken wij hiertoe graag ontvangen
 • Bewijs vast dienstverband, mits niet blijkend uit salarisstrook, dan wel een intentieverklaring in geval van een tijdelijk dienstverband

Het aanleveren van deze gegevens gaat via een beveiligde upload en download module. Wanneer onverhoopt de overeenkomt niet door gaat worden de gegevens direct verwijderd.

Mocht u na de acceptatie nog vragen hebben. Neem dan contact met ons op voor verdere informatie.

Wat doet AutoFirst Private Lease met het BKR?

Wij toetsen bij het Bureau Krediet Registratie wat jouw lopende financiële verplichtingen zijn alsmede of er sprake is (geweest) van betalingsachterstanden.

Wanneer jij een leaseauto van AutoFirst Private Lease gaat rijden, melden wij deze betalingsverplichting ook aan bij het BKR. Door het Keurmerk Private Lease is bepaald dat dit 65% van het totale bedrag moet zijn. Op deze manier ben je ook zeker van verantwoorde toekomstige betalingsverplichtingen.

Voorbeeld

Als je een overeenkomst voor 24 maanden met een termijnbedrag van €250,- afsluit, dan wordt €3.900,- geregistreerd. Dit is als volgt berekend: (€250,- x 24 = €6.000,-) x 65% = €3.900,-

Als jij voor een langere tijd een betalingsachterstand hebt bij ons, dan melden wij deze achterstand volgens de regels van het BKR bij hen aan. Voordat dit zover is, hebben wij uiteraard al meerdere keren contact met je gezocht om hiervoor een passende oplossing te vinden.

Moet ik een borg betalen?

Bij AutoFirst Private Lease hanteren wij geen borg.

Kan ik ook een aanbetaling doen?

Het is helaas niet mogelijk om een aanbetaling te doen.

Kan ik een vooruitbetaling doen?

Je kunt eigen geld aanwenden voor een vooruitbetaling, wij kunnen jou hiertoe niet verplichten. Je kunt een vooruitbetaling eenmalig doen en uitsluitend voorafgaand aan de leaseperiode. Een vooruitbetaling wordt door ons in mindering gebracht op de som van de door jou te betalen maandtermijnen. De vooruitbetaling is een definitieve betaling aan de leasemaatschappij en kan niet worden teruggevorderd anders dan bij een voortijdige beëindiging van het leasecontract, zoals hieronder beschreven. Vooruitbetalingen kunnen in geval van een faillissement slechts worden teruggevorderd indien er na afwikkeling voldoende middelen aanwezig zijn.

Je mag niet meer vooruitbetalen dan de helft van alle gezamenlijke leasetermijnen. Over het saldo van jouw vooruitbetaling wordt geen rente vergoed en de vooruitbetaling vermindert niet de in de leasetermijnen opgenomen rentebedragen. Het is niet mogelijk het vooruitbetaalde bedrag gedurende de looptijd van het leasecontract te verhogen of te verlagen.

Mocht het leasecontract onverhoopt eerder eindigen, dan ontvang je het resterende bedrag van de vooruitbetaling, naar evenredigheid van de nog resterende looptijd van het leasecontract, binnen 65 dagen na de datum einde contract terug. Indien wij nog bedragen van jou te vorderen hebben zullen deze met het teruggave bedrag verrekent worden.

Voorbeeld

Je hebt een bedrag van €2.700 vooruitbetaald voor een contract van 36 maanden. De door jou te betalen leasetermijnen zijn daardoor met €75 (€2.700 / 36) verlaagd. Mocht het contract na 17 maanden worden beëindigd, dan ontvang je een gedeelte retour. De berekening is als volgt: 19 maanden resterend, je krijgt 19/36ste deel van €2.700, ofwel € 1.425 retour (minus eventueel te verrekenen bedragen).

Indien je van deze mogelijkheid gebruik maakt, dan zullen wij:

 • Bij het leasecontract een overzicht verstrekken waarin je van alle maanden in de leaseperiode kunt zien wat het (administratieve) saldo van jouw vooruitbetaling is
 • Eenmalig een rekening zenden voor het bedrag onder de noemer “ vooruitbetaling leasetermijnen”
 • In onze administratie maandelijks een gelijk bedrag toerekenen aan jouw leasecontract. Je kunt niet meer over het vooruitbetaalde bedrag beschikken en het is niet mogelijk om dit bedrag gedurende de leaseperiode aan te passen
 • Eventuele administratievergoeding voor deze faciliteit op het leasecontract vermelden

Moet mijn partner mee tekenen?

In veel gevallen vragen wij dat je partner mee tekent voor het contract. De draagkrachtnormen voor samenwonenden/gehuwden zijn hoger dan voor alleenstaanden.

 

Gebruik van jouw leaseauto

 

Kan ik ook met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

Ja dat kan, zolang dat land niet uitgesloten is op het internationale verzekeringsbewijs (de groene kaart) Bij AutoFirst Private Lease heb je ook in het buitenland recht op hulpverlening.

De landen waar je gewoon naar toe mag zijn:

Albanië Andorra België Bosnië Bulgarije Croatië Cyprus Denemarken Duitsland Estland Finland Frankrijk Griekenland Hongarije Ierland IJsland Iran Israël Italië Letland Litouwen Luxemburg Macedonie Malta Marokko Moldavië Montenegro Noord-Ierland Noorwegen Nederland Oekraïne Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Rusland Servië Slovenië Spanje Slowaakse Republiek Tsjechië Tunesië Turkije Verenigd Koninkrijk Wit-Rusland Zweden Zwitserland

In welke landen mag ik met de auto rijden?

Je bent verzekerd in de volgende landen:

Albanië Andorra België Bosnië Bulgarije Croatië Cyprus Denemarken Duitsland Estland Finland Frankrijk Griekenland Hongarije Ierland IJsland Iran Israël Italië Letland Litouwen Luxemburg Macedonie Malta Marokko Moldavië Montenegro Noord-Ierland Noorwegen Nederland Oekraïne Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Rusland Servië Slovenië Spanje Slowaakse Republiek Tsjechië Tunesië Turkije Verenigd Koninkrijk Wit-Rusland Zweden Zwitserland

Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

Wij bieden je altijd pechhulp in het binnen- en buitenland.

Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw privé leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Dit houdt ook in dat het 2todrive is toegestaan. Je dient hierbij wel te voldoen aan alle gestelde eisen hierover. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Waar krijgt mijn auto onderhoud en/of APK keuring?

Voor onderhoud en een eventuele APK keuring raden we je aan gebruik te maken van Premium Service van AutoFirst Private Lease. Kies je hiervoor dan gelden de onderstaande voordelen voor jou. Daarbij wordt altijd gekeken om dit bij de dichtstbijzijnde AutoFirst garage te laten uitvoeren.

Premium Service bij onderhoud:

 • Gratis haal- en brengservice
 • Gratis 1ste dag vervangend vervoer
 • Gratis uw leaseauto van binnen en buiten schoongemaakt
 • Gegarandeerd een afspraak binnen drie werkdagen
 • Online planmodule 24/7 bereikbaar
 • Afspraakbevestiging (op werkdagen) binnen drie uur

Dokter, mag ik rijden met gips?

 • Niet een arts, verzekeringsadviseur of een verzekeraar, maar de bestuurder is altijd zelf verantwoordelijk om te beoordelen of hij door zijn beperking in staat is om goed te rijden.
 • Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor jouw rijgedrag, zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk
 • Indien je niet in staat bent verantwoord te rijden, dan kan het zijn dat jouw verzekeringsdekking in gevaar komt en de verzekeraar de schade op jou verhaalt of niet uitkeert
 • Bij twijfel niet rijden; los van de juridische gevolgen, is het niet goed om andere verkeersgebruikers in gevaar te brengen.

 

Het Leasecontract

 

Wat is inbegrepen in het maandbedrag?

Met Privé Lease kun je echt zorgeloos autorijden, want in het maandbedrag zijn alle autokosten opgenomen. Onderstaand leggen we uit welke kosten dit zijn:

 • Afschrijving van de auto
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • Premium Service bij onderhoud
 • Banden
 • Verzekering
 • Wegenbelasting
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer standaard na 72 uur

Wat zit niet in het leasecontract?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof, parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Selecteer extra zekerheden die passen bij jouw persoonlijke situatie, voor een extra bedrag per maand is het bijvoorbeeld mogelijk om het leasecontract aan te vullen met:

 • Schadeverzekering inzittenden; De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt letselschade en schade aan bagage of kleding van bestuurder en passagiers
 • Verhaalsrechtbijstand verzekering Wegen; hierbij krijg je juridische bijstand ingeval van een ongeval en een daaruit voortvloeiende claim
 • Vervangend vervoer na 24 uur in plaats van de standaard 72 uur
 • Lagere eigen bijdrage; daarmee verlaag je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade van €300,- naar €150,-
 • All Weatherbanden; banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort dan tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.

Schade & verzekeringen

Is de auto ook verzekerd in het buitenland?

Ja zeker, de dekking geldt ook voor het buitenland. De landen waar de auto verzekerd is staan vermeld op het internationale verzekeringsbewijs (groene kaart).

Je bent verzekerd in de volgende landen:

Albanië Andorra België Bosnië Bulgarije Croatië Cyprus Denemarken Duitsland Estland Finland Frankrijk Griekenland Hongarije Ierland IJsland Iran Israël Italië Letland Litouwen Luxemburg Macedonie Malta Marokko Moldavië Montenegro Noord-Ierland Noorwegen Nederland Oekraïne Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Rusland Servië Slovenië Spanje Slowaakse Republiek Tsjechië Tunesië Turkije Verenigd Koninkrijk Wit-Rusland Zweden Zwitserland

Welke verzekering is inbegrepen?

De auto heeft een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid), zoals dat verplicht is in Nederland. Dit is een dekking voor aan anderen toegebrachte schade.

Daarnaast is er ook een casco-dekking van toepassing. Hiermee is schade aan of diefstal van de auto verzekerd.

Ongevallen Verzekering Inzittenden (OVI) zit standaard in elk leasecontract. Verhaalsrechtsbijstand verzekering en Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) zijn optioneel op te nemen in het leasecontract. De voorwaarden zijn toegevoegd aan de Algemene verzekeringsvoorwaarden Wegen.

Waar kan ik schade melden?

Via privatelease@autofirst-nederland.nl kun je schade aan jouw auto direct online melden. Heb je een schadeformulier ingevuld, dan kun je deze per e-mail versturen naar privatelease@autofirst-nederland.nl of per post versturen naar

AutoFirst Private Lease

Kraaivenstraat 4

5048 AB Tilburg

Waarvoor mag ik de auto niet gebruiken?

Je mag de leaseauto niet gebruiken voor rijlessen, wedstrijden, behendigheidsritten of andere activiteiten die buiten het reguliere autorijden vallen. In die situaties is de auto niet verzekerd.

Waar vind ik de verzekeringsvoorwaarden?

Deze ontvang je standaard bij jouw leasecontract. Kun je het niet vinden? Neem dan even contact met ons op dan helpen we je snel verder!

Zijn de premie en de eigen bijdrage bij schade vast?

De verzekeringspremie staat tijdens je contract vast. Alleen als er vanuit de overheid veranderingen worden opgelegd, kan AutoFirst Private Lease de premie aanpassen. De standaard eigen bijdrage bij schade bedraagt €300,-. Je hebt de mogelijkheid te kiezen voor een verlaagd eigen bijdrage bij het selecteren van je auto.

Jouw eigen bijdrage bij schade staat ook vast tijdens de looptijd. Mochten er binnen 12 maanden meer dan twee niet verhaalbare schades zijn, dan kan AutoFirst Private Lease voor de resterende looptijd jouw eigen bijdrage verhogen. Hiervan word je uiteraard vooraf op de hoogte gebracht.

Waar wordt eventuele schade gerepareerd?

Voor kleine schades kun je ook naar de officiële merkdealer. Overige schades dien je te laten herstellen bij een schadeherstelbedrijf. Raadpleeg daarvoor altijd eerst bij ons naar de AutoFirst Private Lease bij jou in de buurt.

Hoe is een vervangende auto geregeld?

Als het schadeherstel langer duurt dan 72 uur, dan zijn de kosten voor AutoFirst Private Lease. De kosten voor de eerste 72 uur zijn voor jouw rekening. Je kunt ook nog kiezen voor vervangend vervoer vanaf 24 uur dan gelden dezelfde voorwaarden, maar dan vanaf 24 uur.

AutoFirst Private Lease biedt altijd minimaal een auto aan uit het A-segment (bijvoorbeeld een VW Up of vergelijkbaar) als een vervangende auto.

Tussentijds beëindigen of opzeggen

 

Is het mogelijk om een contract voortijdig te beëindigen?

Ja dat kan. Indien je het leasecontract tussentijds wilt opzeggen dan dien je het opzeggingsverzoek te mailen naar privatelease@autofirst-nederland.nl, of te sturen naar AutoFirst Private Lease, Kraaivenstraat 4, 5048 AB Tilburg.

Worden er kosten berekend als ik voortijdig het contract wil beëindigen?

Als je onverhoopt je contract voortijdig wil beëindigen, dan berekenen we een opzeggingsvergoeding aan jou. De hoogte van de vaste opzeggingsvergoeding bedraagt maximaal 50% van de resterende termijnen met inachtneming van hetgeen vermeld staat in Artikel 47 lid 2 van de Algemene en Aanvullende Voorwaarden.

Volgens dit Artikel bedraagt de maximum opzeggingsvergoeding:

Het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die zijn betaald en nog moeten worden betaald tot het moment van opzegging en de gezamenlijke (hogere) termijnbedragen die betaald zouden moeten worden tot dat moment indien de leaseovereenkomst direct voor deze kortere periode zou zijn aangegaan.

Rekenvoorbeeld. Uitgangspunt: contract met looptijd 36 maanden.

Tussentijdse opzegging geschiedt in de 24e maand.

Looptijd 24 maanden: leaseprijs € 289,-

Looptijd 36 maanden: leaseprijs € 249,-

De vaste opzeggingsvergoeding bedraagt 50% van 12 termijnen x € 249 = € 1.494,-

De maximale opzeggingsvergoeding bedraagt 24 x (€ 289,- minus € 249,-) = 24 x € 40,- = € 960,-

In dit geval wordt maximaal € 960,- in rekening gebracht.

Hoe worden meerkilometers berekend?

Los van de opzeggingsvergoeding worden eventuele meerkilometers naar rato afgerekend.

Indien je het contract eerder beëindigt, wordt het toegestane kilometrage naar werkelijke looptijd bepaald. Eventuele meerkilometers worden dan verrekend tegen het tarief zoals vermeld op je leasecontract.

Voorbeeld

Je hebt het contract afgesloten op basis van 15.000 km per jaar voor een periode van 48 maanden. Je wilt het contract na 30 maanden beëindigen, met 40.000 kilometer op de teller.

Per maand zijn (15.000 ÷ 12=)1.250 kilometers opgenomen. Na 30 maanden is de maximale kilometerstand 37.500. Je moet dan 2.500 x €0,05= €125,- bijbetalen.

Mocht je tussentijds een afrekening hebben gedaan in verband met meerkilometers en je zou bij beëindiging niet of minder moeten afrekenen, dan betalen wij je het verschil terug.

Kan het contract worden opgezegd als ik overlijd? Als je overlijdt, kan een van uw erfgenamen en AutoFirst Private Lease de leaseovereenkomst direct opzeggen. AutoFirst Private Lease kan opzeggen door toezending van een brief aan jouw laatst bekende adres. Er zijn voor de opzegging in verband met je overlijden geen kosten verschuldigd. Uw erfgenamen zijn wel verplicht het voertuig direct na de opzegging in te leveren en blijven verplicht tot het moment van inlevering het termijnbedrag en andere openstaande bedragen te betalen.

In tegenstelling tot de Algemene Voorwaarden van de Stichting Keurmerk Private Lease, kan het leasecontract ook direct worden opgezegd als het contract is ondertekend door twee personen en de andere persoon is niet overleden. Ook dan zijn er geen kosten verschuldigd.

 

Voorwaarden

 

AutoFirst Private Lease wordt onder het Keurmerk Private Lease aanboden. Het Keurmerk Private Lease heeft diverse voordelen:

 • 14 dagen bedenktijd
 • Zekerheid bij klachten
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten

 

Innameprotocol

Wanneer een leasecontract ten einde loopt, is het noodzakelijk om een afspraak te maken voor het inleveren van de leaseauto. Voor een soepele afwikkeling van het innametraject van jouw leaseauto is het van belang dat je minimaal 5 werkdagen voor de einddatum van het leasecontract een afspraak maakt om jouw leaseauto op te laten halen. Klik hier voor het innameprotocol. (PDF bestand)

Klachtenprocedure

AutoFirst Private Lease wil graag dat je enthousiast bent over onze dienstverlening. Als dat niet zo is dan vinden we dat vervelend en worden we graag in de gelegenheid gesteld om daar iets aan te doen. Laat ons daarom weten wat je klacht is, dan zoeken wij samen naar een oplossing. Klik hier voor de klachtenprocedure. (PDF bestand)

Privacyverklaring

AutoFirst Private Lease respecteert uw privacy. AutoFirst Private Lease draagt er zorgt voor dat vertrouwelijk en zorgvuldig met uw persoonsgegevens wordt omgegaan, en dat passende technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen zijn genomen om uw persoonsgegevens adequaat te beschermen. Met deze privacyverklaring informeren wij u over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Klik hier voor de privacyverklaring. (PDF bestand)

Cookies

AutoFirst Private Lease maakt gebruik van “cookies”. Een cookie is een kleine tekst, die door uw browser wordt opgeslagen op de harde schijf van uw computer. Cookies maken het gebruik van deze website sneller en gemakkelijker. Daarnaast worden cookies gebruikt om het gedrag van de bezoekers van de website te analyseren en hun voorkeuren te onthouden. Klik hier voor uitleg over cookies. (PDF bestand)